Księgarnia wiedzy ezoterycznej
Wydawnictwo Antykwariat Księgozbiór Regulamin Kontakt

Księgozbiór

Dietetyka

Afrodyzjaki w kuchni - 200 recept na miłosne dania i napoje   -  Tadeusz Barowicz

Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie     Rok wydania: 2006

Liczba stron: 168    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Treść: owoce morza, afrodyzjaki owocowe, afrodyzjaki warzywne, afrodyzjaki w ziołach i przyprawach.


Cena: poda sprzedawca

Bądż zdrów - smacznego! (O odżywczych i leczniczych właściwościach roślin)   -  Irena Gumowska

Wydawnictwo: WARTA     Rok wydania: 1985

Liczba stron: 144    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Treść: skarby w ziarnie, sekrety kaszy gryczanej, płatki owsiane, słoneczniki - pełne słońca, dynia i jej cenne pestki, kukurydza i selen, groch i fasola - pełne białka, owoce dla zdrowia, cytyryny rosnące w oknie, pomarańcze najpiękniejsze, grejpfrut, jabłka i pektyny, czereśnie i artretyzm, owoce żródło witaminy C, borówki - smaczne i zdrowe, owoce warzywne, kawony i potas, pomirory pod każdą postacią, bakłażany i długowieczność, paprykę warto pokochać, warzywa pełne skarbów, ziemniaki nasze codzienne, czosnkowe czary, cebulowe łzy, chrzan pospolity, marchwiane bogactwa, czarna rzodkiew leczy łysych a rzodkiewka - nadkwasotę, rodzina kapustnych, zieleniny - radość nie tylko dla oczu.


Cena: poda sprzedawca

Bezmięsna kuchnia   -  Anna Gasik

Wydawnictwo: SPAR     Rok wydania: 1990

Liczba stron: 107    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Opracowanie na podstawie książki "bezmięsna kuchnia" napisanej przez Julię Papee wydanej w 1932r. we Lwowie. Treść: bezmięsna kuchnia z lat trzydziestych - w latach dziewięćdziesiątych XX wieku, wiadomości wprowadzające, przepisy, spis potraw.


Cena: poda sprzedawca

Białko nie tylko w mięsie   -  Zofia Zawistowska

Wydawnictwo: Przemysłu lekkiego i spożywczego     Rok wydania: 1967

Liczba stron: 168    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: występowanie składników odżywczych i ich znaczenie w żywieniu, nasze codzienne posiłki, mleko - produkty mleczne i jaja w naszych posiłkach, dlaczego musimy spożywać warzywa i owoce?, produkty zbożowe, ryby w naszej kuchni, potrawy półmięsne, sosy


Cena: poda sprzedawca

Biblia bezpiecznej żywności   -  Earl Mindell

Wydawnictwo: PRIMA     Rok wydania: 1999

Liczba stron: 270    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: podstępne etykiety, dodatki o których się nie mówi, w jaki sposób rozpocząć dzień?, kawa - herbata czy mleko?, drugie śniadanie, coś okropnego do pogryzania, pomyśl - zanim cokolwiek wypijesz, kto dzwoni na kolację?, niebezpieczeństwa ze strony "zdrowej" żywności i zdrowa żywność, przestrogi a la carte, strawa dla myśli.


Cena: poda sprzedawca

Biopierwiastki potrzebne i trucizny   -  Stefania Kostro

Wydawnictwo: Pomorskie Towarzystwo Parapsychologiczne     Rok wydania: 1987

Liczba stron: 12    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: selen, magnez, żelazo, jod, lit, chrom...


Cena: poda sprzedawca

Bóg i człowiek w starożytnym Egipcie   -  Siegfried Morenz

Wydawnictwo: Państwowy Instytut Wydawniczy     Rok wydania: 1972

Liczba stron: 169    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Treść: struktura religii egipskiej, rozwój postaci boga w historycznej świadomości Egipcjanina, wzajemne stosunki między Bogiem a człowiekiem


Cena: poda sprzedawca

Chińszczyzna i inne potrawy egzotyczne   -  zbiowa praca

Wydawnictwo: Interium     Rok wydania: 1991

Liczba stron: 96    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: Chiny i daleki wschód, Meksyk i Karaiby, Indie, rejon morza Śródziemnego i bliski Wschód, indeks.


Cena: poda sprzedawca

Cholesterol - co jeść bez ryzyka   -  Petra Sippel

Wydawnictwo: Klub dla Ciebie -Warszawa     Rok wydania: 2003

Liczba stron: 172    Format oprawy: A6    Oprawa: twarda

Treść: wprowadzenie medyczne, znaczenie odżywiania, profilaktyka i środki zapobiegawcze, czynniki ryzyka powstawania chorób układu krążenia, praktyczne porady dotyczące zdrowego odżywiania, przepisy..


Cena: poda sprzedawca

Cymes czyli kuchnia zydowska   -  Katarzyna Pospieszyńska

Wydawnictwo: RSW "Prasa - Książka - Ruch"     Rok wydania: 1988

Liczba stron: 127    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: tradycja i kuchnia żydowska, zakąski, zupy, potrawy z ryb, potrawy z drobiu, potrawy z mięsa - czulent, potrawy jarskie, potrawy z mąki, kugieles i szarloty, potrawy z warzyw, cymes - paszteciki i naleśniki, sałatki - marynaty, placuszki, chleb i paschalne potrawy, desery - hamantaschen, przepisy z Izraela.


Cena: poda sprzedawca

Czas na Azję - 120 przepisów   -  zbiowa praca

Wydawnictwo: Nieznane     Rok wydania: 2021

Liczba stron: 232    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Treść: Azja od kuchni, w krainie aromatu, bogactwo smaków, kuchnia Azji dla każdego, smaki Azji, przepisy na: śniadanie, przekąski, obiad...


Cena: poda sprzedawca

Czy wolno nam zjadać zwierzęta   -  Janina Maszewska-Knappe

Wydawnictwo: Rubikon     Rok wydania: 1934

Liczba stron: 15    Format oprawy: B5    Oprawa: miękka

o wegetarianizmie


Cena: poda sprzedawca

Dania jarskie   -  Zofia Maciesowicz

Wydawnictwo: WARTA     Rok wydania: 1980

Liczba stron: 192    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Treść: o odżywianiu kilka słów, co to jest kuchnia jarska (wegetarianizm), uwagi ogólne o wartości odżywczej i użytkowej grup produktów żywnościowych stosowanych w kuchni jarskiej, przykładowe jadłospisy jarskie (zupy, drugie dania, surówki - sałatki i dodatki do pieczywa, desery i ciasta, napoje, sosy).


Cena: poda sprzedawca

Dieta dobrych kalorii (skuteczna metoda o0dchudzania i zapobiegania powstawaniu tłuszczu)   -  Philip Lipetz

Wydawnictwo: W.A.B.     Rok wydania: 1998

Liczba stron: 174    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Autor opracował prosty program dietetyczny umożliwiający zrzucenie nadwagi i zapobiegający tworzeniu się tłuszczu. Treść: rewolucyjna dieta, odpowiedż głodowa, unikanie błędów dietetycznych, dobre i złe kalorie, dobre kalorie w praktyce, co robić - jeśli nie chudniesz, dobre kalorie doskonałym rozwiązaniem, przykłady jadłospisów, przepisy diety dobrych kalorii, dania restauracyjne, indeksy glikemiczne podstawowych produktów, lista dobrych i złych kalorii.


Cena: poda sprzedawca

Dieta funkcjonalna - samoleczenie ziołami w kuchni   -  Lech Tkaczyk

Wydawnictwo: Astrum     Rok wydania: 2003

Liczba stron: 231    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: czym właściwie są przyprawy - czyli co nam natura dała, dieta funkcjonalna Lecha Tkaczyka - czyli zioła lecznicze jako przyprawy w kuchni..., co warto wiedzieć o układzie trawiennym - przemianie materii - dietetyce..., dieta funkcjonalna a tajemnice kuchni..., stosowanie diety funkcjonalnej..., najważniejsze zioła diety funkcjonalnej w pigułce.


Cena: poda sprzedawca

Dieta i detoks   -  Judith Wills

Wydawnictwo: Twój Styl     Rok wydania: 2004

Liczba stron: 66    Format oprawy: A6    Oprawa: miękka

Program na cztery tygodnie. Treść: czas na detoks, prawda o detoksie, jak przygotować się do oczyszczania, jak zacząć? - praktyczne wskazówki, planowanie meni...


Cena: poda sprzedawca

Dieta niskowęglowa (Lutz - Atkins - Kwaśniewski: fakty i mity)   -  Włodzimierz Ponomarenko

Wydawnictwo: Optymalne MedA     Rok wydania: 2004

Liczba stron: 243    Format oprawy: a5    Oprawa: miękka

Treść: dieta bezpieczna, metabolizm ogólny, diety...


Cena: poda sprzedawca

Dieta optymalna   -  zbiowa praca

Wydawnictwo: WGP     Rok wydania: 2000

Liczba stron: 352    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Autorzy: Jan Kwaśniewski i Marek Chyliński. Treść: wywiad - rzeka z dr. Janem Kwaśniewskim, żywienie optymalne a niektóre choroby, żywienie w szczególnych stanach fizjologicznych, przepisy na potrawy zgodne z zasadami żywienia optymalnego, przykładowy jadłospis na pierwsze 2 tygodnie żywienia optymalnego, tabele wartości odżywczych produktów spożywczych, księga "cudów".


Cena: poda sprzedawca

Dieta ujemnych kalorii   -  Rocco DiSpirito

Wydawnictwo: Pascal     Rok wydania: 2016

Liczba stron: 275    Format oprawy: B5    Oprawa: twarda

Treść: dieta ujemnych kalorii, "ujemne" przepisy, "ujemny" styl życia, skorowidz "ujemnych" przepisów.


Cena: poda sprzedawca

Dieta wegetariańska, prosta i zdrowa - praktyczny poradnik zdrowego żywienia   -  Tomasz Nocuń

Wydawnictwo: VEGAN     Rok wydania: 2006

Liczba stron: 295    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: dlaczego dieta wegetariańska?, podstawowe składniki żywności, produkty spożywcze zbędne w odżywianiu, używki, odżywianie wegetariańskie, wpływ diety na psychikę i ciało, różne teorie na temat diet, jak przeżyć w kulturze skoncentrowanej na jedzeniu mięsa, przykłady posiłków wegetariańskich.


Cena: poda sprzedawca

Copyright © by Arcanus 2024