Księgarnia wiedzy ezoterycznej
Wydawnictwo Antykwariat Księgozbiór Regulamin Kontakt

Księgozbiór

Dietetyka

Kuchnia azjatycka   -  zbiowa praca

Wydawnictwo: Świat Książki     Rok wydania: 2006

Liczba stron: 237    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Treść; Przepisy (przystawki, zupy, sałatki, makaron i ryż, dania wegetariańskie, ryby, drób, mięso, desery.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia dalekiego wschodu   -  Mayumi Ishii

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka     Rok wydania: 1999

Liczba stron: 96    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: kuchnia japońska, kuchnia kor5eańska, kuchnia chińska.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia erotyczna   -  Barbara Jakimowicz-Klein

Wydawnictwo: Świat Książki     Rok wydania: 2007

Liczba stron: 142    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Treść: krótka historia pokarmów miłosnych, afrodyzjaki, erotyczna tablica Mendelejewa, produkty studzące miłosne zapędy, erotyczne menu - sałatki i przekąski, potrawy jarskie, potrawy z ryb i owoców morza, potrawy z mięsa, desery, napoje.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia indyjska wegetariańska   -  Joanna Suchecka

Wydawnictwo: Fundacja wiedzy wedyjskiej     Rok wydania: 1992

Liczba stron: 84    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: przepisy podstawowe, kilka uwag o racjonalnym żywieniu, potrawy z ryżu, potrawy z dalu, warzywa, słodycze, dodatki.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia japońska   -  Adam Wieczorek

Wydawnictwo: Astrum     Rok wydania: 2002

Liczba stron: 139    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: podstawa kuchni japońskiej, przystawki, zupy, dania mięsne, dania rybne i z owoców morza, dania jarskie, dodatki do dań, bibliografia, alfabetyczny indeks potraw.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia jarska i wegetariańska   -  Małgorzata i Norbert Duży

Wydawnictwo: Sahdana     Rok wydania: 1999

Liczba stron: 121    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Zawiera ponad 200 przepisów na lekkie, tanie, łatwe w przygotowaniu z dostępnych na polskim rynku produktów dania. Treść: wybrane produkty w diecie jarskiej i wegetariańskiej, rośliny strączkowe jako główne żródło białka na diecie bezmięsnej, zioła - przyprawy, ważniejsze uwagi o kuchni jarskiej i wegetariańskiej, zasady racjonalnego odżywiania wg Instytutu Żywności i Żywienia, obróbka warzyw i owoców, PRZEPISY: sałatki i surówki, zupy, dania obiadowe, pasty do chleba i sosy, desery i ciasta


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia Kryszny - indyjskie potrawy wegetariańskie   -  Adiraja dasa

Wydawnictwo: The Bhaktivedanta Book Trust     Rok wydania: 1993

Liczba stron: 272    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Przedmowa Czesława Niemena.Treść: Wegetarianizm jako środek do wyższego celu. Nauka zdrowego jedzenia. Sprzęt kuchenny. Przepisy - produkty mleczne, ryż, dale i zupy, pieczywo, warzywa, przekąski, czatneje i raity, słodycze, napoje - podany czas przygotowania i gotowania. Przyprawy - o czym należy pamiętać. Propozycje menu. Słownik. Fotografie.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia naturalna (słynna szkoła żywienia dr. Bircher-Bennera)   -  Ruth Kunz Bircher

Wydawnictwo: SPAR     Rok wydania: 1992

Liczba stron: 152    Format oprawy: A4    Oprawa: twarda

Treść: muesli, zupy i dodatki do zup, potrawy z warzyw, potrawy z maki - kaszy i ryżu, potrawy z ziemniaków, sosy, sosy do sałatek, produkty mleczne i mleko roślinne, ciasta, herbaty ziołowe, desery i słodkie wypieki, pozostałe przepisy.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia orientalna dla początkujących i zaawansowanych   -  Ola Lazar

Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie     Rok wydania: 2006

Liczba stron: 414    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Najpopularniejsze i najłatwiejsze do przygotowania w polskich warunkach dania kuchni azjatyckiej i arabskiej. TREŚĆ: Chiny, Japonia, Indie, Wietnam, Tajlandia; (przekąski, dipy, zupy, drób, makarony, mięsa, dania z ryżu, przetwory, ryby i owoce morza, sałatki, sosy, soczewica - fasola - groch, warzywa, dania z jaj, ciastka - ciasteczka - chlebki, desery, napoje).


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia państwa środka (Fan i Tsai)   -  Katarzyna Pospieszyńska

Wydawnictwo: Łódzki Dom Kultury     Rok wydania: 1990

Liczba stron: 240    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: spis składników chińskich i niektóre substytuty, zupy, potrawy z ryb, potrawy z drobiu, potrawy z jaj, potrawy z wieprzowiny, potrawy z wołowiny i jagnięcia, potrawy z warzyw, małe chińskie dania, sosy, potrawy słodki, chińska kuchnia domowa... alfabetyczny wykaz potraw.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia tajska - to proste   -  Sallie Morris

Wydawnictwo: Świat Książki     Rok wydania: 2008

Liczba stron: 216    Format oprawy: A4    Oprawa: twarda

Treść: podstawy, przepisy, propozycje.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia wegetariańska   -  Barbara Jakimowicz-Klein

Wydawnictwo: Świat Książki     Rok wydania: 2009

Liczba stron: 157    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Treść: rodzaje, zalety-wady wegetarianizmu, przepisy (zupy, sałatki i przystawki, dania jednogarnkowe, dania gotowane na parze, dania z patelni, dania z piekarnika, sosy do sałatek, sosy do przystawek i innych dań, wypieki i desery).


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia wegetariańska   -  Inga-Britta Sundqvist

Wydawnictwo: Świat książki     Rok wydania: 2010

Liczba stron: 311    Format oprawy: B5    Oprawa: twarda

Treść: radość gotowania i zdrowia, jedzenie pełne kwiatów, dlaczego stajemy się wegetarianami, dietetyka, czy nasze pożywienie jest naturalne, jedzenie jako lekarstwo, rośliny dziko rosnące, przyprawy i zioła, sprzęty gospodarstwa domowego, planowanie posiłków, jedzenie wegetariańskie dla dzieci i nastolatków, napoje, przystawki, warzywa marynowane, kanapki, sałatki, sosy i dodatki, ocet winny z ziołami i oleje ziołowe, warzywa, wskazówki kucharskie, zupy, grzyby, rośliny strączkowe, orzechy i ziarna, produkty pełnoziarniste, spaghetti, kuchnia azjatycka, mleko - ser i tofu, kotlety wegetariańskie smażone i grillowanie, kuchnia indyjska, algi, owoce i desery, torty i ciasta, chleb, konserwowanie, miary - wagi i tabele produktów spożywczych, tabela wartości odżywczych produktów spożywczych, indeks przepisów.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia wegetariańska, prosta i zdrowa - praktyczny poradnik zdrowego gotowania   -  Tomasz Nocuń

Wydawnictwo: VEGAN     Rok wydania: 2004

Liczba stron: 87    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: ogólne informacje o przepisach, śniadania, pasty do chleba, zupy, dania główne, dodatki do dania głównego, sałatki, desery, napoje.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia włoska   -  zbiowa praca

Wydawnictwo: Bertelsmann Media     Rok wydania: 2002

Liczba stron: 240    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Treść: przegląd przepisów, gotowanie po włosku - łatwe do opanowania..., rodzaje przepisów.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia żydowska   -  Tova Aran-Friedman

Wydawnictwo: Klub dla Ciebie     Rok wydania: 2008

Liczba stron: 168    Format oprawy: A4    Oprawa: twarda

Treść: Szabat, Rosz Haszana - Nowy Rok, Jom Kipur, sukkot - kuczki, Chanuka - święto świateł, Tu bi - szwat - nowy rok drzew 100, Purim, Pesach, Szawuot - zielone święta.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia żydowska   -  Zbiorowa Praca

Wydawnictwo: WEGA Delbana Polska     Rok wydania: 2005

Liczba stron: 64    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Popdstawowe przepisy kuchni żydowskiej


Cena: poda sprzedawca

Kuchnia żydów polskich   -  Eugeniusz Wirkowski

Wydawnictwo: Interpress     Rok wydania: 1988

Liczba stron: 109    Format oprawy: B5    Oprawa: twarda

Książka zawiera około 120 przepisów.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnias ziołowa   -  zbiowa praca

Wydawnictwo: Klub dla Ciebie     Rok wydania: 2010

Liczba stron: 96    Format oprawy: A5    Oprawa: twarda

Treść: zioła przyprawowe - smakowite i aromatyczne bogactwo, przepisy.


Cena: poda sprzedawca

Kuchnie dalekiego wschodu   -  Ewa Maria Szczęsna

Wydawnictwo: Watra     Rok wydania: 1977

Liczba stron: 207    Format oprawy: A5    Oprawa: miękka

Treść: składniki i przyprawy kuchni orientalnych, kuchnia chińska, kuchnia japońska, kuchnia koreańska, kuchnia filipińska, kuchnia Indonezji i Południowo-wschodniej Azji, kuchnia indyjska.


Cena: poda sprzedawca

Copyright © by Arcanus 2024