Wydawnictwo: Świat Książki Rok wydania: 2006
Liczba stron: 237 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść; Przepisy (przystawki, zupy, sałatki, makaron i ryż, dania wegetariańskie, ryby, drób, mięso, desery.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka Rok wydania: 1999
Liczba stron: 96 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: kuchnia japońska, kuchnia kor5eańska, kuchnia chińska.
Wydawnictwo: Świat Książki Rok wydania: 2007
Liczba stron: 142 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: krótka historia pokarmów miłosnych, afrodyzjaki, erotyczna tablica Mendelejewa, produkty studzące miłosne zapędy, erotyczne menu - sałatki i przekąski, potrawy jarskie, potrawy z ryb i owoców morza, potrawy z mięsa, desery, napoje.
Wydawnictwo: Fundacja wiedzy wedyjskiej Rok wydania: 1992
Liczba stron: 84 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: przepisy podstawowe, kilka uwag o racjonalnym żywieniu, potrawy z ryżu, potrawy z dalu, warzywa, słodycze, dodatki.
Wydawnictwo: Astrum Rok wydania: 2002
Liczba stron: 139 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: podstawa kuchni japońskiej, przystawki, zupy, dania mięsne, dania rybne i z owoców morza, dania jarskie, dodatki do dań, bibliografia, alfabetyczny indeks potraw.
Wydawnictwo: Sahdana Rok wydania: 1999
Liczba stron: 121 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Zawiera ponad 200 przepisów na lekkie, tanie, łatwe w przygotowaniu z dostępnych na polskim rynku produktów dania. Treść: wybrane produkty w diecie jarskiej i wegetariańskiej, rośliny strączkowe jako główne żródło białka na diecie bezmięsnej, zioła - przyprawy, ważniejsze uwagi o kuchni jarskiej i wegetariańskiej, zasady racjonalnego odżywiania wg Instytutu Żywności i Żywienia, obróbka warzyw i owoców, PRZEPISY: sałatki i surówki, zupy, dania obiadowe, pasty do chleba i sosy, desery i ciasta
Wydawnictwo: The Bhaktivedanta Book Trust Rok wydania: 1993
Liczba stron: 272 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Przedmowa Czesława Niemena.Treść: Wegetarianizm jako środek do wyższego celu. Nauka zdrowego jedzenia. Sprzęt kuchenny. Przepisy - produkty mleczne, ryż, dale i zupy, pieczywo, warzywa, przekąski, czatneje i raity, słodycze, napoje - podany czas przygotowania i gotowania. Przyprawy - o czym należy pamiętać. Propozycje menu. Słownik. Fotografie.
Wydawnictwo: SPAR Rok wydania: 1992
Liczba stron: 152 Format oprawy: A4 Oprawa: twarda
Treść: muesli, zupy i dodatki do zup, potrawy z warzyw, potrawy z maki - kaszy i ryżu, potrawy z ziemniaków, sosy, sosy do sałatek, produkty mleczne i mleko roślinne, ciasta, herbaty ziołowe, desery i słodkie wypieki, pozostałe przepisy.
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie Rok wydania: 2006
Liczba stron: 414 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Najpopularniejsze i najłatwiejsze do przygotowania w polskich warunkach dania kuchni azjatyckiej i arabskiej. TREŚĆ: Chiny, Japonia, Indie, Wietnam, Tajlandia; (przekąski, dipy, zupy, drób, makarony, mięsa, dania z ryżu, przetwory, ryby i owoce morza, sałatki, sosy, soczewica - fasola - groch, warzywa, dania z jaj, ciastka - ciasteczka - chlebki, desery, napoje).
Wydawnictwo: Łódzki Dom Kultury Rok wydania: 1990
Liczba stron: 240 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: spis składników chińskich i niektóre substytuty, zupy, potrawy z ryb, potrawy z drobiu, potrawy z jaj, potrawy z wieprzowiny, potrawy z wołowiny i jagnięcia, potrawy z warzyw, małe chińskie dania, sosy, potrawy słodki, chińska kuchnia domowa... alfabetyczny wykaz potraw.
Wydawnictwo: Świat Książki Rok wydania: 2008
Liczba stron: 216 Format oprawy: A4 Oprawa: twarda
Treść: podstawy, przepisy, propozycje.
Wydawnictwo: Świat Książki Rok wydania: 2009
Liczba stron: 157 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: rodzaje, zalety-wady wegetarianizmu, przepisy (zupy, sałatki i przystawki, dania jednogarnkowe, dania gotowane na parze, dania z patelni, dania z piekarnika, sosy do sałatek, sosy do przystawek i innych dań, wypieki i desery).
Wydawnictwo: Świat książki Rok wydania: 2010
Liczba stron: 311 Format oprawy: B5 Oprawa: twarda
Treść: radość gotowania i zdrowia, jedzenie pełne kwiatów, dlaczego stajemy się wegetarianami, dietetyka, czy nasze pożywienie jest naturalne, jedzenie jako lekarstwo, rośliny dziko rosnące, przyprawy i zioła, sprzęty gospodarstwa domowego, planowanie posiłków, jedzenie wegetariańskie dla dzieci i nastolatków, napoje, przystawki, warzywa marynowane, kanapki, sałatki, sosy i dodatki, ocet winny z ziołami i oleje ziołowe, warzywa, wskazówki kucharskie, zupy, grzyby, rośliny strączkowe, orzechy i ziarna, produkty pełnoziarniste, spaghetti, kuchnia azjatycka, mleko - ser i tofu, kotlety wegetariańskie smażone i grillowanie, kuchnia indyjska, algi, owoce i desery, torty i ciasta, chleb, konserwowanie, miary - wagi i tabele produktów spożywczych, tabela wartości odżywczych produktów spożywczych, indeks przepisów.
Wydawnictwo: VEGAN Rok wydania: 2004
Liczba stron: 87 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: ogólne informacje o przepisach, śniadania, pasty do chleba, zupy, dania główne, dodatki do dania głównego, sałatki, desery, napoje.
Wydawnictwo: Bertelsmann Media Rok wydania: 2002
Liczba stron: 240 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: przegląd przepisów, gotowanie po włosku - łatwe do opanowania..., rodzaje przepisów.
Wydawnictwo: Klub dla Ciebie Rok wydania: 2008
Liczba stron: 168 Format oprawy: A4 Oprawa: twarda
Treść: Szabat, Rosz Haszana - Nowy Rok, Jom Kipur, sukkot - kuczki, Chanuka - święto świateł, Tu bi - szwat - nowy rok drzew 100, Purim, Pesach, Szawuot - zielone święta.
Wydawnictwo: WEGA Delbana Polska Rok wydania: 2005
Liczba stron: 64 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Popdstawowe przepisy kuchni żydowskiej
Wydawnictwo: Interpress Rok wydania: 1988
Liczba stron: 109 Format oprawy: B5 Oprawa: twarda
Książka zawiera około 120 przepisów.
Wydawnictwo: Klub dla Ciebie Rok wydania: 2010
Liczba stron: 96 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: zioła przyprawowe - smakowite i aromatyczne bogactwo, przepisy.
Wydawnictwo: Watra Rok wydania: 1977
Liczba stron: 207 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: składniki i przyprawy kuchni orientalnych, kuchnia chińska, kuchnia japońska, kuchnia koreańska, kuchnia filipińska, kuchnia Indonezji i Południowo-wschodniej Azji, kuchnia indyjska.