Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2003
Liczba stron: 168 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: typy osobowości, żywienie odpowiednie dla typu osobowości, energia, podstawowe składniki pokarmowe, zioła, propozycje jadłospisów, przydatne przepisy.
Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2002
Liczba stron: 77 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: charakterystyka barana, choroby barana, zioła i przyprawy które warto zastosować w kuchni - mające wpływ na zdrowotność barana, dieta barana, przykładowe jadłospisy dla barana, przepisy kulinarne dla barana, dieta funkcjonalna.
Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2001
Liczba stron: 75 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: charakterystyka bliżniąt, choroby bliżniąt, zioła i przyprawy które warto zastosować w kuchni - mające wpływ na zdrowotność bliżniąt, przykładowe jadłospisy dla bliżniąt, przepisy kulinarne dla bliżniąt, dieta funkcjonalna.
Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2002
Liczba stron: 73 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: charakterystyka byka, choroby byka, zioła i przyprawy które warto zastosować w kuchni - mające wpływ na zdrowotność byka, dieta byka, przykładowe jadłospisy dla byka, przepisy kulinarne dla byka, dieta funkcjonalna.
Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2002
Liczba stron: 73 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: charakterystyka lwa, choroby lwa, zioła i przyprawy które warto zastosować w kuchni - mające wpływ na zdrowotność lwa, dieta lwa, przykładowe jadłospisy dla lwa, przepisy kulinarne dla lwa, dieta funkcjonalna.
Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2002
Liczba stron: 73 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: charakterystyka panny, choroby panny, zioła i przyprawy które warto zastosować w kuchni - mające wpływ na zdrowotność panny, dieta panny, przykładowe jadłospisy dla panny, przepisy kulinarne dla panny, dieta funkcjonalna.
Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2001
Liczba stron: 71 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: charakterystyka raka, choroby raka, zioła i przyprawy które warto zastosować w kuchni - mające wpływ na zdrowotność raka, dieta raka, przykładowe jadłospisy dla raka, przepisy kulinarne dla raka, dieta funkcjonalna.
Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2002
Liczba stron: 73 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: charakterystyka ryb, choroby ryb, zioła i przyprawy które warto zastosować w kuchni - mające wpływ na zdrowotność ryb, dieta ryb, przykładowe jadłospisy dla ryb, przepisy kulinarne dla ryb, dieta funkcjonalna.
Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2001
Liczba stron: 70 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: charakterystyka strzelca, choroby strzelca, zioła i przyprawy które warto zastosować w kuchni - mające wpływ na zdrowotność strzelca, dieta strzelca, przykładowe jadłospisy dla strzelca, przepisy kulinarne dla strzelca, dieta funkcjonalna.
Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2002
Liczba stron: 71 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: charakterystyka wagi, choroby wagi,zioła i przyprawy które warto zastosować w kuchni - mające wpływ na zdrowotność wagi, dieta wagi, przykładowe jadłospisy dla wagi, przepisy kulinarne dla wagi, dieta funkcjonalna.
Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2002
Liczba stron: 76 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: charakterystyka wodnika, choroby wodnika, zioła i przyprawy które warto zastosować w kuchni - mające wpływ na zdrowotność wodnika, dieta wodnika, przykładowe jadłospisy dla wodnika, przepisy kulinarne dla wodnika, dieta funkcjonalna.
Wydawnictwo: ASTRUM Rok wydania: 2001
Liczba stron: 73 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: charakterystyka skorpiona, choroby skorpiona, zioła i przyprawy - które warto zastosować w kuchni mające wpływ na zdrowotność skorpiona, dieta skorpiona, przykładowe jadłospisy dla skorpiona, przepisy kulinarne dla skorpiona, dieta funkcjonalna.
Wydawnictwo: Świat Książki Rok wydania: 2009
Liczba stron: 176 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: dietetyczna top lista, diety dla zdrowia, spis potraw.
Wydawnictwo: Lidl Rok wydania: Nieznany
Liczba stron: 288 Format oprawy: B5 Oprawa: twarda.
Kompendium wiedzy o warzywach i owocach z Ryneczku Lidla i zdrowym odżywianiu wraz z 60 przepisami mistrzów Kuchni Lidla. Książka powstała we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia.
Wydawnictwo: Warta Rok wydania: 1988
Liczba stron: 232 Format oprawy: B6 Oprawa: miękka
Autorzy: Janina Pałęcka, Oskar Sobański. Treść: przyprawy, kari, potrawy z ryżu, potrawy z warzyw, potrawy z nabiału, dodatki do dań głównych, pieczywo, desery i napoje.
Wydawnictwo: PANDA Rok wydania: 1990
Liczba stron: 216 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Opracowanie na podstawie diety stosowanej przez dr.Apolinarego Tarnawskiego w Kosowie. treść: wykaz miar i wag, składniki pokarmowe, higiena i kultura jedzenia, potrawy z jarzyn, soki warzywne, owoce, soki owocowe i napoje, przetwory zbożowe i kasze, potrawy z roslin strączkowych, potrawy z kartofli, sery, napoje mleczne, kompoty i konserwy owocowe, potrawy z jajek, przystawki, zupy, dodatki do zup, potrawy jarskie złożone, pasztety i pieczenie jarskie, sosy, leguminy owocowe - szodony - torty, ciastka i placki, ciasta drożdżowe, zioła i przyprawy w kuchni jarskiej, rady praktyczne.
Wydawnictwo: M. Arcta Rok wydania: 1929
Liczba stron: 474 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
I. Przepisy napisała R. Tarnawska, Układ i objaśnienia dr A. Tarnawski, II. Objaśnienia higjeniczne podał dr A. Tarnawski, przedruk foto offsetowy.
Wydawnictwo: M.ARCTA Rok wydania: 1929
Liczba stron: 474 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
cz.I. PRZEPISY napisała B.Tarnawska, układ i objaśnienia d-ra A.Tarnawskiego: cz.II. Objaśnienia higjeniczne podał d-r A.Tarnawski.
Wydawnictwo: ISKRY Rok wydania: 1974
Liczba stron: 262 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Książka zawiera zbiór przepisów i porad kulinarnych.
Wydawnictwo: Klub dla Ciebie Rok wydania: 2005
Liczba stron: 288 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: podstawowe sosy, mezza, chleb, śniadania, zupy i gulasze, sałatki, ryz, dania główne, przystawki, napoje, desery.