Wydawnictwo: O-press sp. z o.o. Rok wydania: Nieznany
Liczba stron: 112 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: kilka słów o kuchni chińskiej, zupy, dania z drobiu, dania mięsne, dania z ryb i owoców morza, dania z warzyw, przystawki i sałatki, desery, bibliografia.
Wydawnictwo: O-press sp. z o.o. Rok wydania: Nieznany
Liczba stron: 112 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: kilka słów o kuchni indyjskiej, zupy, dania z mięsa i drobiu, dania z warzyw, dania z ryb i owoców morza, dodatki do dań głównych, sałatki, ciasta i desery, bibliografia.
Wydawnictwo: O-press sp. z o.o. Rok wydania: Nieznany
Liczba stron: 112 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: kilka słów o kuchni żydowskiej, zupy, dania mięsne, dania jarskie, dania z ryb, sałatki i surówki, desery - ciasta i ciasteczka, bibliografia, indeks potraw.
Wydawnictwo: Klub dla Ciebie Rok wydania: 2008
Liczba stron: 144 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: czym jest kulinarna sztuka uwodzenia?, przepisy.
Wydawnictwo: Lekarskie PZWL Rok wydania: 2002
Liczba stron: 100 Format oprawy: B5 Oprawa: miękka
Treść: lek o wieloletnich tradycjach - woda żródlana, co oznacza głodówka, oczyszczanie organizmu wspomagane głodówką, być zdrowym, szczupłym i sprawnym dzieki sokom owocowo-waarzywnym w czasie głodówki, napoje z roslin leczniczych podczas głodówki, zastosowanie soków podczas kuracji, głodówka jednotygodniowa - dzień po dniu, głodówka jako terapia.
Wydawnictwo: druk niskonakładowy Rok wydania: 1988
Liczba stron: 32 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Praktyczne, proste wskazania, użycia jarzyn, owoców i zbóż w przypadkach niedyspozycji zdrowotnych.
Wydawnictwo: Reader's Digest Rok wydania: 2010
Liczba stron: 360 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: nowe rozwiązania dla poprawy stężenia cukru we krwi, magiczne produkty, magiczne przepisy i jadłospisy.
Wydawnictwo: druk niskonakładowy Rok wydania: 1981
Liczba stron: 43 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: co to jest makrobiotyka, dziesięć dni diety albo w żółwim tempie, na drodze makrobiotyki, ziarna zbóż, inne produkty spożywcze, warzywa, wodorosty jadalne, nasiona strączkowe, rośliny dziko rosnące, Jin i jang, płyny, cukier - słodka trucizna, problem choroby, lista produktów spożywczych.
Wydawnictwo: Zelpress Rok wydania: 1989
Liczba stron: 15 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Seria: Wszystko dla zdrowia, z. 3. Zasady żywienia. Przepisy.
Wydawnictwo: Pomorskie Towarzystwo Psychotroniczne Rok wydania: 1989
Liczba stron: 62 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: chleb, potrawy z kasz, zapiekanki - kotlety duszone i zapiekane, sałatki i surówki jarzynowe, potrawy z kiełkujących nasion i ziół, potrawy z roślin strączkowych i ryb, zupy, przyprawy i sosy, przyprawy ziołowe, pasty do chleba i jarzyny solone, desery, ciasta.
Wydawnictwo: maszynopis Rok wydania: Nieznany
Liczba stron: 9 Format oprawy: A4 Oprawa: miękka
Treść: wiara i medycyna, diety.
Wydawnictwo: brak, za stronami internetu Rok wydania: Nieznany
Liczba stron: 8 Format oprawy: A4 Oprawa: brak
Przegląd herbat i ich zastosowań
Wydawnictwo: M. Arcta Rok wydania: 1904
Liczba stron: 70 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Wskazówki dietetycznego odżywiania się. Wydanie II. Autorem jest ordynator kliniki terapeutycznej cesarskiego uniwersytetu warszawskiego.
Wydawnictwo: Szkolne i Pedagogiczne Rok wydania: 1992
Liczba stron: 148 Format oprawy: Nieznany Oprawa: miękka
Treść: wiadomości wstępne, wyposażenie i zasady pracy w pracowni mikrobiologicznej, morfologia drobnoustrojów, fizjologia drobnoustrojów, wpływ czynników środowiska na drobnoustroje, metody badania drobnoustrojów...
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie Rok wydania: 2003
Liczba stron: 144 Format oprawy: A6 Oprawa: laminowana
Treść: wprowadzenie w świat sałatek, praktyczne rady, sałatki warzywne, sałatki warzywne z mięsem, sałatki owocowe, sałatki warzywno-owocowe, sałatki drobiowe, sałatki rybne, sałatki z ryżem - kaszą i makaronem, sałatki z serem, wykaz przepisów.
Wydawnictwo: Przemysłu Lekkiego i Spożywczego Rok wydania: 1967
Liczba stron: 132 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: napoje gorące, napoje z owoców i warzyw, napoje fermentowane (kwasy) - ziołowe; z koncentratów; wody gazowane i mineralne, napoje mleczne, napoje zimne i gorące z niewielkim dodatkiem alkoholu, napoje w żywieniu dzieci; chorych i sportowców.
Wydawnictwo: Oficyna wydawnicza Arcanum Rok wydania: 1989
Liczba stron: 26 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Broszurka z opisem owoców i warzyw, potraw z nich przyrządzanych oraz ich wpływu na zdrowie.
Wydawnictwo: Fundacja Źródła Życia Rok wydania: 1992
Liczba stron: 170 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka (zbindowana)
Zbiór smacznych i prostych w wykonaniu przepisów wegetariańskich opracowanych na kompozycji naturalnych składników: śniadania i kolacje, napoje - mleko i soki, zupy, sałatki dania główne, dania z warzyw, sosy i pasty, kanapki, desery, chleby, podstawowe zasady zdrowego odżywiania się, przykładowe menu, menu na szczególne okazje.
Wydawnictwo: Otwarte Rok wydania: 2009
Liczba stron: 212 Format oprawy: B6 Oprawa: miękka
Treść: słowo wstępne, narodziny czterotaktowej diety, niezbędne pojęcia z dziedziny żywienia, czyste proteiny, plan protal w codziennej praktyce, przepisy i jadłospisy w fazie uderzeniowej - oraz fazie równomiernego rytmu, poważna otyłość - dodatkowe środki zaradcze, stosowanie planu Protal od dzieciństwa do menopauzy.
Wydawnictwo: Otwarte Rok wydania: 2009
Liczba stron: 212 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: narodziny czterotaktowej diety, niezbędne pojęcia z dziedziny żywienia, czyste proteiny, plan Protal w codziennej praktyce, przepisy i jadłospisy a fazie uderzeniowej oraz fazie równomiernego rytmu, poważna otyłość - dodatkowe środki zaradcze, stosowanie planu Protal od dzieciństwa do menopauzy.