Wydawnictwo: Instytut Wydawniczy Związków Zawodowych Rok wydania: 1985
Liczba stron: 275 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: wiedza pomaga w żywieniu, minimum informacji o składnikach pożywienia, planowanie i ogólne zasady przygotowania codziennych posiłków, potrawy półmięsne i bezmięsne, przykładowe propozycje obiadów i kolacji, jak gotować - czyli sposoby przyrządzania potraw bezmięsnych i półmięsnych, potrawy z jaj, potrawy z ryb morskich i słodkowodnych, potrawy oółmięsne, sosy, skorowidz potraw.
Wydawnictwo: Lekarskie PZWL Rok wydania: 2000
Liczba stron: 630 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: ekologiczne i zdrowotne podstawy żywienia, zapotrzebowanie energetyczne, składniki pokarmowe, równowaga kwasowo-zasadowa, ocena zdrowotna jakości produktów spożywczych, wymienniki produktów w ramach grup i między grupami,....
Wydawnictwo: Klub Celebro Rok wydania: Nieznany
Liczba stron: 64 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Oryginalne przepisy - wyjątkowe potrawy, dobór wina hiszpańskiego.
Wydawnictwo: M Rok wydania: 2005
Liczba stron: 144 Format oprawy: B5 Oprawa: miękka
Treść: prawdziwy sukces, co jeść, zdrowa żywność, top 12 odtruwających produktów, śniadania, zupy, sałatki, makaron - ryż i zboża, warzywa, koktajle - mleczne dania - owoce i soki, desery.
Wydawnictwo: Dom Wydawniczy LIMBUS Rok wydania: 2004
Liczba stron: 107 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Rola właściwego odżywiania w życiu człowieka. Poradnik dla nauczycieli, rodziców i dzieci. Treść: boskie przesłanie Śri Sathya Sai Baby.
Wydawnictwo: Prasa Bałtycka Rok wydania: 1996
Liczba stron: 159 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: opowiadanie o sposobie żywienia i pielęgnowania organizmu ludzkiego, spotkania z Ojcem Grande - przepisy na zdrowe życie.
Wydawnictwo: Warta Rok wydania: 1988
Liczba stron: 224 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: kilka reguł i zaleceń - które warto pamiętać, z owoców i z owocami (zbiór przepisów z zastosowaniem różnych owoców od agrestu do żurawiny i z zastosowaniem owoców mieszanych).
Wydawnictwo: FINISH Rok wydania: Nieznany
Liczba stron: 62 Format oprawy: A4 Oprawa: twarda
Treść: pizze i inne ciasta pikantne, tosty - ulubione przysmaki, zapiekanki - pasztety i paszteciki, serowe specjały.
Wydawnictwo: Rzeczpospolita Rok wydania: 2008
Liczba stron: 144 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: palcem po mapie, z historią w tle, na talerzu, wokół stołu, przepisy.
Wydawnictwo: Rzeczpospolita Rok wydania: 2008
Liczba stron: 144 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: palcem po mapie, z historią w tle, na talerzu, wokół stołu, przepisy.
Wydawnictwo: Rzeczpospolita Rok wydania: 2008
Liczba stron: 144 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: palcem po mapie, z historią w tle, na talerzu, wokół stołu, przepisy.
Wydawnictwo: Rzeczpospolita Rok wydania: 2008
Liczba stron: 144 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: palcem po mapie, z historią w tle, na talerzu, wokół stołu, przepisy.
Wydawnictwo: Rzeczpospolita Rok wydania: 2008
Liczba stron: 144 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: palcem po mapie, z historią w tle, na talerzu, wokół stołu, przepisy.
Wydawnictwo: Rzeczpospolita Rok wydania: 2008
Liczba stron: 144 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: palcem po mapie, a historią w tle, na talerzu, wokół stołu, przepisy.
Wydawnictwo: Rzeczpospolita Rok wydania: 2008
Liczba stron: 144 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: palcem po mapie, z historią w tle, na talerzu, wokół stołu, przepisy.
Wydawnictwo: Spółdzielcze Rok wydania: 1984
Liczba stron: 159 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Wydawnictwo: Rzeczpospolita Rok wydania: 2008
Liczba stron: 144 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: palcem po mapie, z historią w tle, na talerzu, wokół stołu, przepisy.
Wydawnictwo: Watra Rok wydania: 1991
Liczba stron: 96 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: napoje miłosne, potrawy miłosne, menu na romantyczne spotkania.
Wydawnictwo: Instytut Wydawniczy Związków Zawodowych Rok wydania: 1989
Liczba stron: 275 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: fizjologia żywienia - wiadomości podstawowe, przepisy i jadłospisy, zupy, potrawy z warzyw gotowanych, potrawy z kaszy i ryżu, potrawy mączne, surówki zimowe, surówki letnie, sałatki zimowe, sałatki letnie, sosy, przystawki, pasty serowe, napoje z owoców i warzyw, desery, ciasta, pieczywo domowe, przetwory z owoców i warzyw, jadłospisy.
Wydawnictwo: Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich Rok wydania: 1983
Liczba stron: 60 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka