Wydawnictwo: RSW "Prasa - Książka - Ruch" Rok wydania: 1983
Liczba stron: 64 Format oprawy: B5 Oprawa: miękka
Treść: zupy, potrawy z mięsa, potrawy z jarzyn, sałatki, zapiekanki, desery, potrawy z ryżu, potrawy z mąki, sosy, przepisy ogólne.
Wydawnictwo: MTŚK Rok wydania: 1994
Liczba stron: 64 Format oprawy: A5 Oprawa: m
Treść: wegetarianizm, potrawy z warzyw, przekąski i przystawki, pieczywo, słodycze, sałatki i surówki, dodatki.
Wydawnictwo: Watra Rok wydania: 1990
Liczba stron: 224 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: pieczywo - jakie i z czym, zimne i gorące potrawy z jajek, nie pomijajmy serów, ryba urozmaica jadłospis, potrawy z drobiu i królików, potrawy z mięsa, kilka potraw z koniny, takie sosy nie tuczą, nie lekceważmy kasz, potrawy z warzyw na co dzień, nie zapominajmy o ziemniakach, niskokaloryczne zupy, napoje zimne i gorące, desery.
Wydawnictwo: Prószyński i Spółka Rok wydania: 1996
Liczba stron: 111 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Z serii Biblioteczki Poradnika Domowego, 138 przepisów. Treść: tortilla, potrawy z ryżu, potrawy z warzyw, zupy, potrawy z ryb, potrawy z drobiu, potrawy z mięsa, sosy.
Wydawnictwo: Wielkopolskie Stowarzyszenie Różdżkarzy Rok wydania: 1981
Liczba stron: 71 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: wegetarianizm i zdrowie, etyczne problemy wegetarianizmu, wegetarianizm a światowy problem wyżywienia, jak schudnąć (zestawy posiłków), dieta dla psów i kotów (zestawy posiłków), angielskie czasopisma wegetariańskie..
Wydawnictwo: druk niskonakładowy Rok wydania: 1977
Liczba stron: 23 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Wydawnictwo: Instytut Psychofizyczny Rok wydania: 1939
Liczba stron: 64 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Witaminy i ich wpływ na zdrowie, życie i racjonalne odżywianie człowieka, recepty potraw witaminowych.
Wydawnictwo: Instytut Psychofizyczny Rok wydania: 1939
Liczba stron: 64 Format oprawy: B5 Oprawa: miękka
Witaminy i ich wpływ na zdrowie, życie i racjonalne odżywianie człowieka, recepty potraw witanowych.
Wydawnictwo: Sahdana Rok wydania: 1998
Liczba stron: 92 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Smaczna kuchnia o dla Twojego zdrowia, urody i dobrego samopoczucia. Zawiera 204 przepisy na proste i smaczne dania bezmięsne, desery. Treść: dlaczego wegetarianizm jest ważny?, zasady zestawiania diet roślinnych, 8 zasad kuchni wegetariańskiej, wegetarianizm za i przeciw, prawidłowa obróbka technologiczna, przechodzenie na dietę wegetariańską, magia przygotowywania posiłków i jedzenia, leczenie za pomocą jedzenia, wykaz niedoborów witamin i składników mineralnych w organizmie człowieka i żródła ich zaspokojenia, PRZEPISY: sałatki, surówki, drugie dania, pasty do chleba i pasztety, przekąski, zupy, sosy i dipy, napoje, desery i ciasta.
Wydawnictwo: Rzeczpospolita Rok wydania: 2008
Liczba stron: 144 Format oprawy: A5 Oprawa: twarda
Treść: Palcem po mapie, z historią w tle, na talerzu, wokół stołu, przepisy.
Wydawnictwo: ALTERNA Rok wydania: Nieznany
Liczba stron: 21 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: przepisy - śniadania, dodatki do śniadań, obiady, dodatki do obiadów, kotlety, desery.
Wydawnictwo: ALTERNA Rok wydania: Nieznany
Liczba stron: 21 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: przepisy - śniadania, dodatki do śniadań, obiady, dodatki do obiadów, kotlety, desery.
Wydawnictwo: Mody i życia praktycznego Rok wydania: Nieznany
Liczba stron: 63 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: wskazówki ogólne, konfitury, agrest, borówki, brzoskwinie, czarne jagody, czereśnie, dynia, głóg, gruszki, jabłka, maliny, melon, morele, jeżyny, pomidory zielone, porzeczki, poziomki, renklody, śliwki, truskawki, wiśnie, żurawiny, owoce różne, pomarańcze i cytryny, jarzyny, grzyby.
Wydawnictwo: Wyd. Przemysłu Lekkiego i Spożywczego Rok wydania: 1967
Liczba stron: 44 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Przepisy wykorzystania miodu; wiadomości ogólne, wyroby cukiernicze z miodem (ciasta miodowe, smakołyki miodowe), wyroby z owoców z miodem (konfitury i galaretki, owoce w miodzie), napoje z miodem, różne dania z miodem.
Wydawnictwo: Michalineum - CMM Rok wydania: 1994
Liczba stron: 111 Format oprawy: A6 Oprawa: miękka
Treść: zdolność organizmu do samoleczenia, niewłaściwe odżywianie jako czynnik chorobotwórczy, charakterystyka chorób cywilizacyjnych, kuracja oczyszczająca organizm, zdrowe żywienie, opisy przypadków.
Wydawnictwo: KOS -Katowice Rok wydania: 2005
Liczba stron: 156 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Książka prezentuje unikalną i niemającą żadnych analogii metodę korygowania wagi ciała i sylwetki.Proste i zrozumiale zaprezentowane ćwiczenia pomogą zainteresowanym ukształtować nową sylwetkę, przywrócić życiu młodzieńczą lekkość przeżywania.
Wydawnictwo: Przewodnik Zdrowia Rok wydania: 1900
Liczba stron: 87 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: żywność z roślin surowych, pochodzenie kuchni, strata na wartości przez działanie ognia, w surowej żywności roślinnej przyjmujemy mniej materyj szkodliwych, rośliny surowe są stosunkowo tańsze, uproszczenie gospodarki pokarmowej, tak zwany instynkt a istotne poczucie przyrodne, jakie miejsce ma zająć smal, od czego zależy strawność?, uzasadnienie odżywiania się roślinami surowemi czyli rajstwa, o wyborze i przechowywaniu surowych roślin, o przysposabianiu roślin, o przyrządzaniu i zestawianiu surowych pokarmów, przepisy do potraw surowych - owoce.
Wydawnictwo: Rachocki S-ka S.C. Rok wydania: 1996
Liczba stron: 191 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Co znajdziesz a tej książce, a czego nie.
Wydawnictwo: Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne Rok wydania: 1991
Liczba stron: 115 Format oprawy: A5 Oprawa: miękka
Treść: kilka refleksji na temat pozycji osób otyłych w społeczeństwie, na czym polega otyłość, przegląd badań psychologicznych dotyczących zachowania się osób otyłych i szczupłych, teoria przydatna w życiu codziennym - dawcy i biorcy, jak schudnąć godnie i bez wysiłku - tylko nie diety.
Wydawnictwo: Klub dla Ciebie Rok wydania: 2001
Liczba stron: 128 Format oprawy: B5 Oprawa: miękka
Rewolucyjna dieta dostosowana do potrzeb organizmu. Treść: grupa krwi a odżywianie, zmiany w cechach dziedzicznych, cztery grupy krwi, trawienie w stresie, teoria dotycząca grup krwi, radość eksperymentowania, grupa krwi a dieta, przepisy dla osób z grubą krwi O, A, B, AB