Wydawnictwo: Świat książki Rok wydania: 2010
Liczba stron: 311 Format oprawy: B5 Oprawa: twarda
Treść: radość gotowania i zdrowia, jedzenie pełne kwiatów, dlaczego stajemy się wegetarianami, dietetyka, czy nasze pożywienie jest naturalne, jedzenie jako lekarstwo, rośliny dziko rosnące, przyprawy i zioła, sprzęty gospodarstwa domowego, planowanie posiłków, jedzenie wegetariańskie dla dzieci i nastolatków, napoje, przystawki, warzywa marynowane, kanapki, sałatki, sosy i dodatki, ocet winny z ziołami i oleje ziołowe, warzywa, wskazówki kucharskie, zupy, grzyby, rośliny strączkowe, orzechy i ziarna, produkty pełnoziarniste, spaghetti, kuchnia azjatycka, mleko - ser i tofu, kotlety wegetariańskie smażone i grillowanie, kuchnia indyjska, algi, owoce i desery, torty i ciasta, chleb, konserwowanie, miary - wagi i tabele produktów spożywczych, tabela wartości odżywczych produktów spożywczych, indeks przepisów.